April 24, 2012

Workshops Pestomaken

De pestohalte laat zien hoe slowfood toch snel kan zijn. Neem de tijd om zelf pesto's te maken met allerlei soorten kruiden uit de vensterbank, moestuin of uit het wild, dan heb je de rest van de week een snelle voedzame maaltijd. In drie verschillende workshops leer je kruiden kweken en verzamelen. Van de verzamelde kruiden maak je zelf een ochtendpesto, middagpesto en avondpesto. De houdbaarheidsdatum van zelfgemaakte pesto is één werkweek. De Pestohalte staat in mei op pluk- en pauzeplekken in Utrecht.

Schematische weergave van het bereiden van een pesto.

6 mei:
Wilde Kruiden Pesto workshop met de kok Edwin Flores van Casa Foresta. Van 12.00 tot 16.00 bij de Veldkeuken in Amelisweerd.

11 mei:
Cress Pesto workshop met de kok Eric Miete van Koppert Cress. Van 12.00 tot 16:00 uur in de Botanische Tuinen van de Uithof.

25 mei:
Moestuin Kruiden Pesto workshop met de kok Caroline Zeevat. Van 11.00 tot 15.00uur in de boomgaard van Nieuw Rotsoord.

Kosten voor deelname aan een workshop zijn € 10,- per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan een Workshop. Reserveren kan via:info@maaikebertens.nl

Ester van de Wiel, Utrecht Manifest, Werklandschap EET