December 12, 2011

Werkoord

mail werklandschap EET

De loods achter restaurant LE:EN is door Studio Makkink&Bey ingericht als 'werkoord'. De uitvalsbasis van Utrecht Manifest.

adres: Heuveloord 140, Utrecht.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het projectbureau:

Elly Albers
Stichting Utrecht Biënnale

Rotsoord 3, Utrecht
Postbus 2152, 3500 GD Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 258 55 56

of mail naar Utrecht Manifest

Werkplek van werklandschap KRUIST ICI

April 23, 2012

Werkoord

Het Nieuwe Werklandschap heeft de thuisbasis aan de Heuveloord 140 in Utrecht. Vanuit deze locatie verspreiden de projecten zich in de wijk. Rotsoord wordt daarmee zowel voedingsbodem als test-site voor de verschillende activiteiten. Het Werkoord fungeert gedurende deze periode als broedplaats, werkplaats, ontmoetingsplaats, podium en archief en is open voor publiek.

April 30, 2012

Werkplaats van EET

Gedurende de werkperiode van Utrecht manifest NO.4 hebben de ontwerpers van EET gewerkt vanuit Werkoord. Vanaf 1 mei is Werkoord ook een tentoonstellingsruimte waar resultaten getoond worden. De werktuigen die bij Werklandschap EET ontwikkeld zijn hebben allen een eigen plek in Rotsoord gevonden. De Voedselconvertoren in restaurant LE:EN, de Desktoop in de Toonkamer van Pastoe, de Pestohalte in de boomgaard van Nieuw Rotsoord, de Kwekerij zonder Land staat op het braakliggende Viconatrrein en de Utrechtse Spoorpunt Express op de markt en in de bibliotheek van Hoograven. De onderzoeken en inventarisaties die daaraan vooraf gingen worden getoond in de werkplaats van EET die daarvoor door Ester van de Wiel en Claus Wiersma verbouwd en ingericht is.

Kast met modellen en proeven. Foto Ralph Kämena.

Model van de Voedselconvertoren. Foto Ralph Kämena.

Wand met observaties, agenda, podcast. Op tafel ligt het Lexicon Food for Thought. Foto Ralph Kämena.

Ester van de Wiel, Utrecht Manifest, Werklandschap EET