March 22, 2011

Vragen aan Dorus Faber

Welke typisch Utrechtse gerechten of producten zijn er? Zijn deze op de Utrechtse markten herkenbaar als lokale specialiteit? Op welke wijze worden ze aan de man gebracht tijdens de dinsdagmarkt op het Smaragdplein?

May 3, 2012

Utrechtse Spoorpunt Express op de markt

Op dinsdag 1 mei heeft de Utrechtse Spoorpunt Express van de ontwerpers Dorus Faber en Petra Hekkenberg voor het eerst de weekmarkt om het Smaragdplein in Hoograven aangedaan. Elke dinsdag in mei kunt u naar de markt op de spoorpunt te proeven.

1. Verzamelen brood- en koekkruimels bij bakkers uit de buurt.

2. Vermalen van de Koek-en broodkruimels.

3. Naar de markt rijden.

4. Toevoegen gesmolten roomboter. 5. Persen koek en toevoegen glazuurlaag. 6. Koelen en dan proeven.

Utrechtse Spoorpunt Express op de weekmarkt op het Smaragdplein in Hoograven

Ester van de Wiel, Utrecht Manifest, Werklandschap EET