March 14, 2012

Pesto

Maaike Bertens werkt aan een mobiele pesto installatie voor Rotsoord. Hiervoor experimenteert ze met nieuwe combinaties van ingrediënten. Ze gebruikt daarbij niet alleen de bekende keukenkruiden zoals basilicum en koriander, maar ook cress (kiemen) en wilde kruiden.

De overige ingrediënten voor de pesto's worden binnen een straal van 20 km - met Rotsoord als centrum - verzamelt.
Momenteel brengt ze in kaart welke regionale producten beschikbaar zijn en doet ze tests met diverse kazen, zoals petit doruvael een zeer smaakvolle roodbacterie kaas.

Basil cress pesto. Een traditionele pesto met de basil cress heeft een wat grasachtige en aardse smaak. Dat is we wel even wennen als je een zelfgemaakte pesto met basilicum kruid gewent bent.

Experimenten van pesto's met cress. Vanwege de snelle groei (8 - 10 dagen) en voedzame aspecten worden experimenten gedaan van pesto's met cress (kiemen).

Notenkraker. Buurtbewomer en kunstenaar Carin van Dongen doneerde een flink deel van haar walnotenoogst en leende daarbij haar notenkraker uit.

Ester van de Wiel, Utrecht Manifest, Werklandschap EET

more from similar articles: